Hypotheek oversluiten?

Soms is een hypotheek oversluiten voordeliger, wij leggen uit waarom dat zo is en wanneer dat zo is. Ontdek snel of je maandelijks kosten kunt besparen.

Hypotheek oversluiten bij een nieuwe geldverstrekker

Het is belangrijk dat een hypotheek past bij jouw persoonlijke situatie én daarnaast zo voordelig mogelijk is. In sommige gevallen kan het gunstig zijn om je hypotheek over te sluiten, misschien is je situatie bijvoorbeeld veranderd of loopt je rentevaste periode (bijna) af. Een hypotheek oversluiten betekent simpel gezegd dat je je huidige lening aflost met een lening bij een nieuwe geldverstrekker.  

Ben je benieuwd of het interessant is voor jou om je hypotheek over te sluiten? Wij geven je alle informatie die je nodig hebt en helpen je bij het oversluiten. Samen kijken we graag naar de mogelijkheden; vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan! 

Wat zijn de voordelen van het oversluiten van een hypotheek?

Een andere hypotheek sluit mogelijk beter bij jouw wensen aan en kan voor lagere maandlasten zorgen. Er zijn ook nadelen; aan het oversluiten van een hypotheek zit altijd een prijskaartje. De kosten hiervan verschillen per verstrekker en per hypotheek. Wanneer je bij dezelfde hypotheekverstrekker een andere hypotheek afsluit, betaal je vaak alleen een ‘boeterente’. Als je voor een andere verstrekker kiest, komen hier nog andere kosten bovenop. In de berekening moeten dus niet alleen de maandelijkse lasten meegenomen worden, maar ook alle extra kosten zoals advieskosten en notariskosten. Desondanks kan het op de lange termijn tóch geld opleveren. Zeker de moeite waard om eens op een rijtje te zetten dus.  

Met oversluiten kun je maandelijks veel besparen

Wil je gebeld worden?
marker logo-2 logo-cbw logo-geld logo-tww