Hypotheken

Wat zijn de meest voorkomende hypotheekvormen?

Aflossingsvrije hypotheek

Bij deze hypotheek betaal je alleen rente en geen aflossing. Einde looptijd: hypotheek niet volledig afgelost.

Lineaire hypotheek

Bij deze hypotheek los je gedurende de looptijd van de hypotheek bijvoorbeeld 20 of 30 jaar een vast bedrag af en daarnaast betaal je rente. Dit bedrag daalt telkens tijdens de looptijd. Einde looptijd: hypotheek volledig afgelost.

Annuïteitenhypotheek

Bij deze hypotheek betaal je een vast brutobedrag per maand: een gedeelte rente en een gedeelte aflossing. Einde looptijd: hypotheek volledig afgelost.

Spaarhypotheek

Bij een spaarhypotheek is de hypotheek gekoppeld aan een verzekering. Je stort maandelijks geld op de spaarrekening en bouwt zo kapitaal op voor de aflossing van de hypotheek.
Uiteraard zijn er meer vormen mogelijk, waarover Mijn Financier je graag informeert.

Wat is NHG?

NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. Kort gezegd biedt NHG de garantie van een verantwoorde en betaalbare hypotheek en minder financiële risico’s. In bijna alle gevallen krijg je met NHG een iets lagere hypotheekrente. Een huis mag dan maximaal 290.000 euro (vanaf 1-1-2019) kosten.

Wat is een goede looptijd voor mij?

Dit is sterk afhankelijk van je financiële situatie en behoefte aan zekerheid. Over het algemeen geldt dat een kortere looptijd een lagere rente – en daarmee lagere maandlasten – met zich meebrengt. Maar wat als de rente hoger is als je een nieuwe hypotheek moet afsluiten? Mijn Financier denkt graag met je mee over een passende looptijd.

Hoe weet ik wat mijn maandlasten worden?

Dit is afhankelijk van de soort hypotheek, looptijd en of je al dan niet aflost en hoeveel teruggave IB je kunt verwachten. Met onze hypotheekrente-tool reken je eenvoudig zelf uit hoe of wat.

Geld lenen

Je leest wel eens ‘geld lenen kost geld’. Wat zijn de kosten?

Dit is afhankelijk van hoeveel je wilt lenen en hoe snel je aflost. De kosten heb je dus grotendeels zelf in de hand. Bereken het eenvoudig met onze tool voor geld lenen.

Waarvoor kan ik geld lenen?

In principe voor elke uitgave waar je op dit moment geen budget voor hebt. Denk aan een nieuwe keuken, verbouwing, vakantie of andere kostenpost. Wil je een auto financieren? Bekijk dan Autofinanciering op deze website.

Hoeveel kan ik lenen?

Dit is afhankelijk van je financiële situatie, leeftijd en woonsituatie. Je berekent het gemakkelijk op de pagina Geld lenen.

Ik heb een BKR-registratie. Wat nu?

Op zich hoeft een BKR-registratie niet te betekenen dat je geen geld kunt lenen. Geef het aan in onze rekentool en we laten je weten wat de mogelijkheden zijn

Wat gebeurt er na mijn aanvraag?

Als je aanvraag voor een lening bij ons binnenkomt, nemen we contact met je op. We bespreken dan alle belangrijke informatie die nodig is om de juiste keuze te kunnen maken. Kort daarna ontvang je een offerte, die je kunt ondertekenen. Daarna zorgen we dat het geld snel op je rekening staat.

Autofinanciering

Moet ik kiezen voor financiering of lease?

Dat ligt eraan. Eenvoudig gezegd is een auto bij financiering ‘van jou’, terwijl je deze na afloop van een leasecontract weer moet inleveren. Bij financiering ben je zelf verantwoordelijk voor onderhoud en bij (operational) lease doet de leasemaatschappij dit voor je. Welke vorm het best bij jou past is afhankelijk van een aantal factoren. Mijn Financier denkt graag met je mee.

Hoe lang moet ik aflossen?

Dit is afhankelijk van het geleende bedrag en de snelheid waarmee je aflost. Een autofinanciering heeft over het algemeen een looptijd vanaf 1 jaar tot maximaal 60 maanden.

Wat zijn de maandelijkse kosten?

Dit is afhankelijk van het geleende bedrag, de looptijd en de overeengekomen rente. Bereken hier de maandelijkse kosten.

Verzekeringen

Kan ik bij jullie kiezen uit verschillende verzekeraars?

Dat kan. Als onafhankelijke partij kun je via ons verzekeringen afsluiten bij nagenoeg alle Nederlandse verzekeraars. Bekijk ze hier.

Algemeen

Wie zitten er achter Mijn Financier?

Mijn Financier is in 2016 opgericht door Tom van Oekelen en Hessel Swartjes, twee zeer ervaren ondernemers met een achtergrond in de financiële wereld. Zij merkten dat bij hun klanten behoefte was aan persoonlijke aandacht en advies op maat, maar wel met de mogelijkheid om zaken zelf online te regelen. Niet voor niets is het belangrijkste doel van Mijn Financier om de ontoegankelijkheid en complexiteit van de financiële wereld gemakkelijker en complexer te maken. Bij Mijn Financier werken dan ook geen adviseurs, maar meedenkers.

Hulp van een specialist?
Tom helpt je graag op weg!

030 - 307 20 90